Oczyszczanie naczyń krwionośnych i krwi

OCZYSZCZANIE LIMFY i KRWI
(ze związków radioaktywnych i toksycznych)

Tę kuracje należy przeprowadzić gdy zaczyna się epidemia grypy lub innych zachorowań bakteryjnych. Bez stosowania antybiotyków można szybko i skutecznie zniszczyć infekcję w organizmie, a oprócz tego oczyścić układ limfatyczny i krwionośny, a także usunąć zapasy naturalnej witaminy C, niedobór który stwierdza się u każdego człowieka, szczególnie palącego (wypalony papieros niszczy w organizmie 25 mg witaminy C ).
Kurację przeprowadza się przez trzy dni z kolei, podczas kuracji nie należy nic jeść oprócz pomarańczy i grejpfrutów. Wciągu dnia należy wypić 2 l. mieszanki soków. Codziennie należy sporządzić nawą mieszankę sokową.
Skład mieszanki na jeden dzień: soki muszą być świeżo wyciśnięte.
900 g soku z grejpfrutów + 900 g soku z pomarańczy + 200 g soku z cytryny +200 g wody destylowanej – razem 2 litry.

Przeprowadzenie kuracji:

Przepis na jeden dzień.

1. Rano na czczo należy wypić 1 łyżkę stołową gorzkiej soli rozpuszczonej w szklance ciepłej wody. Robi się to w celu wydalenia ze wszystkich części organizmu znajdujących się tam toksyn. Roztwór ten działa na zatrutą toksynami limfę jak magnes na opiłki żelaza. W wyniku czego wszystkie „odpady” zbierają się w jelitach i są wydalane niejednokrotnym przeczyszczeniem. Działając „przeczyszczająco”, roztwór soli gorzkiej wymywając toksyny odwadnia organizm. Żeby zrekompensować ubytek wody pije się 2 litry mieszanki sokowej, która jest szybko wchłaniana przez organizm.
2. Po wypiciu roztworu gorzkiej soli należy się ciepło ubrać i co 30 minut pić mieszankę soków po 100 g dopóki się ona nie skończy. Gdy pojawi się uczucie głodu – jeść pomarańcze lub grejpfruty ale nic oprócz nich. W czasie kuracji możecie Państwo silnie się pocić – to normalne zjawisko, z potem organizm pozbywa się wszystkich nieczystości.
W ciągu 2-go i 3-go dnia postępować tak samo w 1-ym dniu.
Kuracje stosować wczesną wiosną i późną jesienią przed rozpoczęciem epidemii górnych dróg oddechowych.
6. OCZYSZCZANIE NACZYŃ

Wariant 1.
Przygotować mieszankę: 1 szklanka nasion kopru włoskiego, 2 łyżki stołowe zmielonego korzenia koziołka lekarskiego, 2 szklanki miodu naturalnego. Całą tą mieszankę wlać do termosu o pojemności 2 l i zalać wrzącą wodą do wypełnienia całego termosu. Odstawić na 24 godziny. Następnie przecedzić, przelać i trzymać w lodówce na najniższej półce. Pić po 1 łyżce stołowej 3 razy odzienie na 30 minut przed jedzeniem. Dopóki się nie skończy mieszanka. Kuracje przeprowadzić raz w roku.

Wariant 2.
Tak samo znakomicie naczynia oczyszcza nalewka czosnkowa:
35 dag obranego czosnku ( nowych zbiorów ) rozetrzeć i zmieszać z 200 ml. czystego spirytusu. Szczelnie zamknąć i postawić w ciemnym i chłodnym miejscu
(ale nie do lodówki) na 10 dni.
Następnie masę należy przecedzić, przelać do słoika i postawić na 4 dni w ciemnym miejscu.

Teraz dokonamy podsumowania:
1) Zaczynamy od oczyszczenia jelita grubego, 2) prawidłowo łączymy pokarm według tabeli 1, 2 lub 3,
3) odtwarzamy naturalną florę bakteryjną, 4) następnie kolejno oczyszczamy wątrobę, stawy, nerki, układ limfatyczny i krwionośny, a na końcu naczynia.

W rezultacie w ciągu pierwszego roku będziecie Państwo przeprowadzać, kolejno kuracje oczyszczające. W następnym roku wszystkie kuracje oczyszczające należy przeprowadzać tylko raz w roku, i tak już do końca życia, upajając się zdrowiem i energią swojego nie starzejącego się ciała.
7. OCZYSZCZANIE ŻYŁ

5 całych cytryn zalać gorącą wodą na 15 minut , wycisnąć je i dodać tyle samo miodu i wymieszać . Do mikstury wcisnąć 3 duże główki czosnku. Wymieszać razem i wstawić na 7 dni do lodówki. Pić jedną łyżkę dziennie. (można przecedzić z czosnku).

Oczyszczanie octem jabłkowym

Podstawowym środkiem na oczyszczenie naczyń krwionośnych i krwi jest ocet jabłkowy. Można użyć do tego celu dobrej jakości octu jabłkowego ze sklepu ale najlepiej jest zrobić go samemu, oto przepis:

Ocet jabłkowy robimy z kwaśnych jabłek (np. antonówki, boikeny), najlepiej jest użyć jabłek nie pryskanych. 2 kg jabłek ze skórką opłukać, przepuścić przez maszynkę lub utrzeć na nierdzewnej tarce. Miazgę umieścić w dużym słoju lub kamionkowym naczyniu i zalać 5-ma litrami ciepłej, przegotowanej wody (najlepiej przefiltrowanej, mineralnej lub źródlanej), dodać ok. 2 szklanek cukru trzcinowego, odrobinę drożdży winnych lub piekarskich oraz sporą skórkę z razowego chleba. Całość przykryć lnianą lub bawełnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 10-12 dni, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką. Następnie ocet odcedzamy przez jałową gazę, filtrujemy i dodajemy jeszcze 10 łyżek cukru. Odstawiamy przykryty ściereczką w ciepłe miejsce na 40 dni. Następnie ocet przelewamy do  butelek z ciemnego szkła i przechowujemy w chłodzie. Uwaga: nie zrażajmy się pojawiającą się na occie pianą i tym, że jest on mętny, bo taki właśnie ma być.

Na początku kuracji, przez dwa miesiące rano i wieczorem powinno się też jeść gotowaną cebulę, która bardzo dobrze oczyszcza naczynia krwionośne. Dwie, średniej wielkości cebule wrzucamy na wrzątek do małego garnka lub kubka i gotujemy 25-30min. Z ugotowanej cebuli musimy wyjąć środek, tzw. kiełek ponieważ w cebuli i czosnku gromadzą się w nim toksyny i zawsze jak używamy tego typu warzyw czy gotowanych czy surowych powinniśmy go usunąć. Cebulę zjadamy na pusty żołądek.

Ćwiczenie na żylaki (stosować podczas kuracji):

Położyć się płasko, podnieść do góry lewą nogę i potrząsać nią przez 10 sekund, opuścić nogę, odczekać 10 sekund, następnie podnieść prawą nogę i również potrząsać nią przez 10 sekund po czym opuścić. Świeża krew, która napływa do nogi w momencie gdy jest ona opuszczona odbudowuje naczynia krwionośne.

Wszyscy, którzy mają problem z naczyniami krwionośnymi powinni przez całe życie rano na czczo pić jedną łyżkę octu jabłkowego rozrobioną z pół szklanki ciepłej, przegotowanej wody.