Nalewka z jajek

Wziąć 9 kurzych wiejskich (z pewnego źródła) świeżych jaj, mogą być tez jaja przepiórki- 20 sztuk, dokładnie umyć, wyszorować solą, oblać wrzątkiem, złożyć w całości do szklanego naczynia. Wycisnąć sok z cytryn – potrzebne ok. 1,5kg i zalać tym sokiem jajka aby były całkiem pokryte sokiem. Słoik przykryć gazą, zostawić w pokojowej temperaturze. Na drugi dzień jajka potłuc drewniana łyżką, znowu odstawić, mieszając od czasu do czasu. Na 3. dzień odcedzić, wstawić do lodówki. Pić po pół kieliszka 2-3 razy dziennie pól godziny przed posiłkiem, poprzednio lekko podgrzawszy. Wapno w takiej postaci jest dobrze przyswajalne przez organizm, na odmianę od wapna w tabletkach czy ze zmielonych skorupek jaj.

http://www.naturoterapia.biz/?o=3