Dynia z goraca czekolada

Pumpkin PieSkładniki:

  •  3 szklanki mleka
  •  1 szklanka puree z dyni
  • 1 / 2 łyżeczki cynamonu
  •  1 / 4 łyżeczki imbiru
  •  1 / 8 łyżeczki goździków
  •  1 / 8 łyżeczki gałki muszkatołowej
  •  1 łyżeczka wanilii
  •  100 g białej czekolady (lekko posiekana)
  •  szczypta soli

Wykonanie:

  • Podgrzej mleko, puree z dyni i przyprawy w garnku, kiedy sos zacznie się gotować usuń go z kuchenki.
  • Dodaj czekoladę i mieszaj dopóki się nie roztopi
  • Przelej do kubków, a na wierzch dodaj bitą śmietaną i udekoruj cynamonem.

Źródło:

http://www.closetcooking.com/2009/11/pumpkin-pie-white-hot-chocolate.html